Album foto: nimic nu se compară cu senzaţia de a ţine o fotografie în mână


Fotografiile au o semnificație cu totul specială, deoarece imortalizează cele mai importante și memorabile momente din viața noastră, uneori chiar într-o formă palpabilă. Odată cu răspândirea fotografiei digitale, cerințele s-au schimbat într-o oarecare măsură, dar albumele rămân încă populare.

Amintiri digitale și analogice

Amintirile noastre sunt parte importantă a vieții noastre din mai multe puncte de vedere, deoarece aceste experiențe ne definesc identitatea. Momentele petrecute alături de prieteni, familie sau cei dragi poate să ne influențeze într-un mod semnificativ, mai ales că aceste momente se întipăresc în subconştient si lasă amprente asupra personalităţii noastre. Pe măsură ce trec anii, adunăm tot mai multe astfel de amintiri și, dacă nu avem grijă, cele mai vechi sau cele mai puțin semnificative pot fi înlocuite de altele mai recente, şi riscăm să fie uitate. 

O modalitate tradițională și de încredere de a înregistra experiențele și amintirile noastre este fotografia, deoarece astfel putem păstra momentele importante pentru noi într-o formă concretă. Această formă concretă, care poate fi literalmente luată în mână, era mai răspândită în era fotografiilor analogice, iar odată cu apariția soluțiilor digitale, cererea pentru fotografii imprimate a scăzut ușor. Cu toate acestea, fotografiile reflectate pe ecran nu pot oferi aceeași experiență și, în plus, pot dispărea ușor în neant. De aceea, un album foto poate fi încă important și interesant pentru mulți oameni.

Experiențele noastre organizate într-un buchet

Un aspect important al fotografiilor este înregistrarea propriilor noastre experiențe, iar cu ajutorul lor putem călători înapoi în timp și să aruncăm o privire în cotidianul altor persoane, pe care poate nu le-am cunoscut niciodată. Albumele foto pot conecta astfel generații și pot prezenta trecutul propriu și al familiei, al prietenilor și al cunoștințelor noastre într-o formă palpabilă și colectivă. Albumul foto era odată o piesă importantă a bibliotecii familiale și, desigur, merită să ne organizăm amintirile într-o formă ordonată și astăzi. 

Chiar dacă fotografia analogică este încă prezentă în viața noastră de zi cu zi, soluțiile digitale domină mult mai mult. Deoarece în zilele noastre aproape oricine poate face fotografii de înaltă calitate chiar și cu telefonul său, înregistrarea amintirilor este mai simplă ca niciodată. Am putea crede că, odată cu aceasta, importanța acestora scade, însă dimpotrivă, suntem capabili să păstrăm mult mai multe momente în memoria noastră. 

Similar cu perioada fotografiei analogice, în cazul fotografiilor digitale, crearea unui album foto poate fi realizat relativ simplu. Soluțiile moderne de tipărire a fotografiilor oferă posibilități unice celor care doresc să creeze o colecție de amintiri într-o formă palpabilă și paginabilă. Crearea unui album foto sau a unei cărți foto este la îndemâna oricui în doar câteva clicuri pe site-ul Sooters în câteva minute. Un album foto este un loc demn pentru amintirile noastre, fiind potrivite pentru orice ocazie.

Farmecul unic

În urmă cu decenii, albumul foto era un cadou personal, excelent pentru membrii familiei sau pentru prieteni. Mulți chiar s-au angajat să-și organizeze propriile fotografii în albume. În legătură cu acest lucru, fiecare are propriile sale idei, cel mai frecvent fiind să se creeze albume foto fie mixte, fie tematice, în funcție de diferite evenimente. Vacanțe, aniversări, întâlniri de familie, absolviri, nunți și lista poate continua, deoarece există numeroase ocazii pentru fotografiere. 

Datorită celor mai recente soluții, fotografiile noastre digitale pot fi organizate în albume printr-un simplu clic, iar pentru acestea sunt disponibile în mai multe modele şi stiluri de carte potrivite pentru fiecare ocazie. Trebuie doar să ne organizăm fotografiile pe pagini și să selectăm parametrii pe care îi preferăm, iar restul poate fi făcut de către Sooters. Prin intermediul serviciului de tipărire a albumelor și cărților foto, putem să ne organizăm cu ușurință colecția de amintiri, pe care apoi o putem primi rapid pentru a o scoate de pe raft și a o parcurge ori de câte ori dorim să ne amintim de momentele deosebite. Fie că este un cadou sau un ornament al bibliotecii familiei, un album foto nu va fi niciodată o alegere greșită.

Loading...