Puzzle-uri personalizate: distracție și provocare în același timp


Puzzle-ul nu este deloc o invenție nouă, deoarece de secole oferă o modalitate excelentă de relaxare și antrenament mental pentru cei interesați. Totuși, asamblarea pieselor unui puzzle poate fi și mai interesantă atunci când soluția este o fotografie personală cu o amintire dragă.

Istoria puzzle-urilor

La fel ca și în lumea fotografiei, jocurile au suferit transformări semnificative în ultimele decenii, dar unele clasice își păstrează ferm poziția pe piață. Un exemplu este puzzle-ul, care nu poate fi considerat neapărat un joc, deoarece reprezintă o activitate distractivă și provocatoare atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cu siguranță, fiecare dintre noi s-a întâlnit cu acele piese de puzzle speciale, dar imediat recunoscute, din care se asamblează o imagine, ca rezultat al perseverenței noastre. 

Cu toate acestea, puzzle-ul nu este un joc modern, deoarece John Spilsbury, considerat inventatorul, a creat deja în 1763 unul dintre cele mai vechi puzzle-uri, atunci când a lipit harta Marii Britanii pe o placă și apoi a tăiat-o în bucăți. Acest produs a fost vândut cu un scop educațional, fiind material auxiliar la predarea geografiei, iar încă de atunci puzzle-urile au avut un rol semnificativ în provocările intelectuale pe care le implică. În cei peste 250 de ani care au trecut de atunci, puzzle-urile s-au dezvoltat mult, iar acum oricine poate crea un puzzle personalizat.

O imagine ca o recompensă

Scopul puzzle-ului - în afară de antrenamentul mental distractiv - este, desigur, ca din multe piese mici să se formeze o imagine mare. Acest lucru poate părea o recompensă modestă, dar un puzzle cu mii de piese reprezintă deja o provocare considerabilă chiar și pentru adulți, care poate fi rezolvată în ore, zile sau chiar săptămâni, iar imaginea finală este suficient de satisfăcătoare pentru a fi considerată o reușită. În plus, puzzle-ul este o modalitate excelentă de relaxare, atât individual, cât și în echipă, care poate ajuta să ne detensionăm în momente stresante. 

Motivația poate fi chiar mai mare atunci când asamblezi o imagine care are o semnificație specială pentru tine, fie că este vorba de o amintire personală sau de un loc la care te-ai atașat. Aici intervine puzzle-ul personalizat, care, în principiu, înseamnă că putem descompune o fotografie care ne place în elementele sale componente și putem să le fabricăm, astfel încât să le asamblezi ulterior singur sau împreună cu familia, prietenii, punând literal și metaforic împreună bucățile amintirilor. Fabricarea unui puzzle personalizat este mai ușoară ca niciodată.

Posibilitățile de soluții digitalizate

Posibilitatea creării de puzzle-uri personalizate este, desigur, legată de soluțiile moderne de imprimare foto. Fotografia digitală și formatele de imprimare asociate oferă o varietate de suprafețe pe care putem plasa imaginile noastre. Astfel, la fel cum putem crea colaje, tablouri canvas, albume foto sau cărți foto cu doar câteva click-uri, la fel de simplă poate fi și proiectarea online a unui puzzle personalizat. Noi trebuie doar să selectăm imaginea, dimensiunea și numărul de piese ale puzzle-ului, iar restul putem lăsa în mâinile specialiștilor.
Imaginația noastră poate funcționa fără limite, deoarece materialele de bază sunt cu siguranță disponibile în cantități mari. În zilele noastre, când un smartphone poate realiza fotografii de înaltă calitate, putem păstra mult mai multe amintiri în detaliu. Cu posibilitatea de a crea puzzle-uri personalizate, putem transforma amintirile legate de o ocazie specială într-un joc haios și distractiv. Deoarece puzzle-ul poate fi proiectat în versiuni de la 24 la puzzle personalizat de 1000 de piese, aceasta activitate poate reprezenta o distracție excelentă atât pentru copii, cât și pentru adulți în asamblarea bucăților unei fotografii de familie. Și desigur, poate fi și un cadou apreciat de către cel care primește.

Un cadou personalizat și creativ pentru orice ocazie

Deoarece un puzzle personalizat este distractiv pentru toată lumea, poate fi oferit ca un cadou personalizat și creativ. Ori de câte ori este posibil și se ivește o ocazie putem crea o fotografie puzzle personalizat din orice fotografie. Potrivit pentru zile de naștere, nuntă, aniversare sau alt moment special? Cele mai bune cadouri sunt întotdeauna într-o anumită măsură cele personale, iar când vine vorba de amintirile noastre personale sau comune, cu greu am găsi ceva mai bun. Surpriza poate fi chiar mai mare în cazul în care folosim un puzzle-ul personalizat pentru a da indicii despre un alt cadou personalizat, imaginea din puzzle fiind ceea al cadoului final. 
Având la dispoziție o sumedenie de soluții digitale și online, posibilitățile sunt practic infinite. Puzzle-ul personalizat este doar unul dintre multele obiecte cadou care pot fi create din numeroase fotografii, iar în cadrul acestei categorii, există încă mult spațiu pentru a alege dimensiunea și numărul de piese. Deci, dacă ai nevoie de o idee de cadou drăguță, creativă și distractivă, realizează un puzzle personalizat cu un click.

Loading...